Am venit pe lume pe meleagurile Moisei-ului intr-un loc frumos, cu Oameni veseli si mereu pregatiti de Petrecere si Voie Buna. Un loc unde dealurile, casele si peisajul din jur respira parca la unison Traditii si Folclor. La varsta de 12 ani am inceput prima data sa cant intr un Ansamblu la Viseu de Sus,am fost indrumata de parintii mei,eu nu vroiam ca sa cant am mers plangand,la 13 ani am mers cu Ansamblu intr-un turneu la Roma,si de atunci a inceputa adevarata aventura de Concursuri si Spectacole pentru mine.
Category Evenimente

    Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat sa ajung într-unul din locurile mele favorite din lume: Zanzibar, Tanzania.        A fost o dorință de-a mea mai veche să vizitez Africa și mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să realizez acest lucru. Am întâlnit oameni noi, culturi noi, am vizitat locuri de vis și sunt recunoscătoare pentru toate.

Vacanța în Zanzibar a început din Maramureș, de unde am plecat cu mașina noastă personală până în București iar tot drumul a fost undeva la 10 ore cu tot cu nebunia de pe Valea Prahovei unde am pierdut cel puțin 2 ore în trafic. Am ajuns seara pe la 19 la o parcare privată (ROPARKING) de lângă aeroportul Otopeni. Rezervarea am făcut-o online chiar în ziua în care am ajuns în Otopeni iar costul pentru 9 zile a fost undeva la 135 RON aproximativ.

În 10 minute am ajuns la aeroport, fiind foarte aproape de parcarea noastră iar odată ajunși undeva în jurul orelor 20:00, am avut 4h05 minute de așteptare, deoarece zborul îl aveam doar la orele 00:05. Am urcat la bordul aeronavei în jurul orelor 00:00 iar compania care a efectuat zborul a fost TAROM. Nu au fost cele mai luxoase condiții dar am avut două mese incluse în cele aproximativ 9h de zbor iar băutura a fost la discreție. Important de reținut e că zborul a fost direct, un lucru foarte important. Nimic de comentat, mai ales că prețul mediu pentru o vacanță în Zanzibar ajunge la 1500 Euro de persoană iar noi am plătit 1540 Euro pentru amândoi.

Zborul total (9h) ni s-a părut foarte scurt fiind și obosiți după 10 ore de condus până lângă capitală. În jurul orei 09:00 am aterizat pe Aeroportul din Zanzibar unde ne-a așteptat un autobuz programat de cei de la agențiile noastre, Apulum Travel și Dertour. Pe la 12:00 și câteva minute am ajuns în sfârșit la resort, după mai bine de 24h de la plecarea din Maramureș. Spre surprinderea mea, am aflat că resortul este deținut de un român din Ploiești (în regim închiriat pe 10 ani), condițiile nu erau extraordinare dar ținând cont că eram în mijlocul sărăciei din Africa, piscina din interiorul resortului, plaja privată cu nisipul extrem de fin și personalul foarte sociabil ne-a făcut să uităm de unele minusuri. Cu atât mai mult cu cât am fost circa 15 români la resort pe toată perioada sejurului.

La început am avut emoții mari în ceea ce privește mâncarea în Africa însă pot spune acum, la sfârșit de vacanță că mâncarea a fost foarte delicioasă. O singură experiență nefastă am avut, cu supa de mare pe care am nimerit-o foarte foarte picantă (nu știu cum pot să mănânce atât de pincantttt dar mă rog), în rest jos pălăria.

O problemă foarte frecventă era lipsa curentului, care cădea zilnic câteva ore bune; au fost câteva probleme și cu lipsa apei însă nu era o problemă atât de deasă precum lipsa curentului.

La resort am cunoscut un tip foarte ok pe nume Salum, care era ghid turistic iar ulterior cu acesta am ajuns să cunoaștem mare parte din insulă, realizând drumeții aproape zilnice.

Itinerariul nostru din cele 4 zile de expediții în Zanzibar a fost astfel:

Ziua 1: Am vizitat faimosul Stone Town din Zanzibar, un loc plin de isorie, bazarele locale, porțile tradiționale zanzibareze și casa celebrului Freddie Mercury.

Ziua 2: Am plecat cu barca într-o călătorie de circa 20 de minute pe Sand Island (o insuliță de-a dreptul superbă) după care am înotat în Laguna Albastră iar la finalul călătoriei am servit prânzul pe o insulă din apropierea Lagunei Albastre și am văzut un arbore de aproximativ 600 de ani vechime. Acest traseu se numește Blue Safari.

Ziua 3: Dimineața a început cu vizita la Spice Farms (Fermele de Condimente) iar mai târziu am vizitat Jozani National Park, unde am putut observa o specie extrem de rară de maimuțe, specie care se găsește doar în Tanzania.

Ziua 4: În primă fază am înotat cu țestoasele (cine a avut curaj, eu nu) în Turtles Sanctuary Nungwi după care seara am putut admira cel mai frumos apus de pe insulă, la Nungwi Beach.

Costul vacanței a fost 777 Euro / persoană (zbor direct dus-întors București-Zanzibar, cazare 4 stele inclusă cu vedere la ocean și mic dejun) iar toate vacanțele extra ce le-am realizat au fost contra cost toate (noi am fost un grup de 15 persoane și ne-a costat 105$/persoană pentru cele 4 zile de vizitat puncte de atracții turistice pe insulă).

Vremea a fost superbă în Decembrie, fiind mijlocul sezonului în Zanzibar, un fel de August la noi. Zilnic erau cel puțin 30 de grade iar apa oceanului a fost caldă.

Pe canalul meu de YouTube am postat până acum 3 VLOG-uri din Zanzibar. Vă las aici link-ul celui mai vizionat VLOG:

https://youtu.be/qP3AQPF-SNc

Vă mulțumesc și vă pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *